Μαγεία σοκολάτας!!

Και η σοκολατοθεραπεια συνεχιζεται!!!!!!Ειναι γνωστο πια οτι οπου βλεπω γλυκο και δη σοκολατα τρεχω!!!!!!!!Νομιζω με καταλαβαινετε , ε??

Υλικα :

  • 250 γρ.σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο ψιλοκομμένη
  • 250 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ.άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 3μεγάλα αβγά και 3 κρόκοι
  • 2βανίλιες
  • 2πρέζες αλάτι
  • 60 γρ.αλεύρι
  • 60 γρ.κακάο άγλυκο
  • λίγο βούτυρο και λίγο κακάο για το ταψί

Eκτέλεση
Βουτυρώνουμε μικρό τετράγωνο ταψάκι ή πυρίμαχο ταψί. Πασπαλίζουμε κακάο. Τινάζουμε να φύγει το περιττό.
Βάζουμε τα αβγά με τους κρόκους σε μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα. Προοθετουμε τη βανίλια. Αφήνουμε στην άκρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο. Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
Προσοχή το μπολ του μπεν μαρί δεν πρέπει να αγγίζει το νερό του μπεν μαρί.
Αφήνουμε στην άκρη. Η σοκολάτα πρέπει να είναι σχετικά χλιαρή όταν την προσθέσουμε στα υλικά. Όχι κρύα, γιατί τότε θα σφίξει πολύ το μείγμα του γλυκού.
Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με την άχνη να κρεμώσουν. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Χαμηλώνουμε το μίξερ και λίγη λίγη προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
Τέλος, κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά, αλεύρι και κακάο και με μαλακή σπάτουλα απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα να ενσωματωθούν τα στερεά με τα υγρά υλικά.
Αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στο αέρα στους 200°C, για περίπου 12-15′. Αγγίζουμε με τα ακροδάχτυλα την επιφάνεια του γλυκού στο κέντρο. Δείγμα ότι ψήθηκε είναι ότι έχει σταθεροποιηθεί επιφάνεια αλλά πιέζοντας ελαφρά νιώθουμε το κέντρο μαλακό.
Αν το κέντρο είναι ρευστό χρειάζεται επιπλέον ψήσιμο.
Αφήνουμε να σταθεί το γλυκό για 10′ στον πάγκο και μετά με κουτάλι σερβίρουμε τη ρευστή, σχεδόν υγρή μαγεία σοκολάτας με κρύα κρεμ ανγλαίζ βανίλιας.

Featured image

Το τρωω και χωρις την  κρεμ ανγλαιζ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καλη σας απολαυση!!

Τα λεμε συντομα

Φιλια

Found on http://www.argiro.gr/Recipe/Μαγεία-σοκολάτα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s