Σοκολαρτα!!Χωρις γλουτενη και φανταστικη!!

Εχουν ακουστει πολλα για την διατροφη χωρις γλουτενη!Απο προσωπικη εμπειρια εχω να πω οτι οταν την ακολουθω πιστα αμεσως νιωθω γεματη ενεργεια και δυναμη!!

Διαβαζοντας και οσα εχει να μας πει η αγαπημενη Mamangelic , οχι πειστικα , αλλα θυμηθηκα ποσο σημαντικο ειναι να προσεχουμε την διατροφη μας και ποσο μια καλη διατροφη μπορει να μας γλιτωσει απο πολλα!!

Γλυκο λοιπον!!!Φανταστικο και υγιεινο!!

Υλικά (για 2 μικρές ταρτιέρες διαμέτρου 12 εκατοστών )

Για τη βάση

  • 1 κούπα ξηροί καρποί ( φουντόυκια, κάσσιους και καρύδια)
  • 1 κ. σούπας κακάο
  • 4 χουρμάδες (προτιμώ βασιλικούς – Medjool)

Για τη γέμιση

  • 200γρ. γάλα καρύδας ( η συνταγή για να το φτιάξετε μόνοι σας είναι εδώ )
  • 1 1/2 κ. σούπας μέλι
  • 1κ. σούπας κοφτή κακάο
  • ελάχιστο αλάτι
  • λίγο εκχύλισμα βανίλλιας ή σπόρους βανίλλιας
  • 2 φύλλα ζελατίνης (προτιμάμε καλής ποιότητας)

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς μαζί με το κακάο και τους χουρμάδες για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι σχηματίζεται μια υποτυπώδης ζύμη.
Απλώνουμε μια λεπτή στρώση στην ταρτιέρα μας..
Σε ένα μπρίκι βάζουμε το γάλα καρύδας κρύο και ρίχνουμε τα δύο φύλλα ζελατίνης για να μαλακώσουν για 5 λεπτά.
Μόλις μαλακώσουν, ζεσταίνουμε το γάλα για να λιώσουν (δε το βράζουμε!) και στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα το κακάο, το μέλι, το αλάτι και τη βανίλλια και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν ( εγώ τα χτυπάω λίγο με το μίξερ χειρός για να διαλυθεί καλά το κακάο).
Αφήνουμε 5-10 λεπτάκια να κρυώσει το μείγμα μας και το προσθέτουμε στην βάση, στην ταρτιέρα και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει για 4 ώρες τουλάχιστον.

Featured image
Θα την δοκιμασω σιγουρα!!
Τα λεμε συντομα
Φιλια
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s