Donuts !! Αφρατα και Απολαυστικα !!

Μερα χωρις γλυκο γινεται ??

Και καθως ελεγα τι θα ηθελα….τι θα ηθελα….βλεπω αυτην την καταπληκτικη συνταγη !!

Featured image Τι θα χρειαστουμε…

2 φλυτζανια χλυαρο γαλα

2 φακ. Μαγια

2 κ.σουπας ζαχαρη

1 κ.γλυκου κοφτο,αλατι

125 γρ βιταμ ή λαδι

750 γρ αλευρι( περιπου)

Και πως το φτιαχνουμε…

Στο χλυαρο γαλα ( να αντεχει το δαχτυλο) βαζεις τη μαγια. Λιωνεις το βιταμ και μεσα ριχνεις τη ζαχαρη. Ανακατευεις να λιωσει. Σε ενα μπολ ριχνεις το γαλα με τη μαγια και το βιταμ με τη ζαχαρη κ ανακατευεις να αφρισει η μαγια. Ριχνεις το αλατι κ το αλευρι κ ανακατευεις με το συρμα οσο παει. Μετα με το χερι. Ζυμωνεις για 5 λεπτα. Ανοιγεις φυλλο με παχος περιπου 1,5-2 εκατοστα. Προθερμαινω τον φουρνο στους 60 βαθμους στις αντιστασεις. Αφου ανοιξεις το φυλλο με ενα ποτηρι δημιουργεις το ντονατ ενω την εσωτερικη τρυπουλα την κανεις με ενα καπακι. Σε ταψι με λαδοκολλα βαζεις τα κομματια κ τα βαζεις στον προθερμασμενο φουρνο για 5-10 λεπτα. Σε ενα μικρο κατσαρολακι βαζει μπολικο λαδι περιπου τρια δαχτυλα. Αφηνεις να καψει κ κατεβαζεις λιγο το ματι στο 6-7 ( το δικο μου ματι εχει ανωτερο το 6 κ το κατεβασα στο 4). Ριχνεις το ντονατ. Οταν κρυωσουν λιγο τα πασπαλιζεις με ζαχαρη.Αυτααααα

Υγ καλο ειναι να αφησετε το βιταμ να κρυωσει λιγο. Οταν σε μειγμα υπαρχει μαγια δεν θελει καυτα υγρα ( γαλα ή βιταμ)γιατι θα την αποδυναμωσουν.

Καλη σας απολαυση!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s